Verslag advaitagroep Amsterdam nov 2013

De avond wordt 2x per maand gehouden op de 2e en 4e maandag van 20.00 uur tot ongeveer 21.30. De meditatie wordt ingeleid met het luisteren van een gedeelte van een satsang of het voorlezen van een tekst van Douwe Tiemersma of Nissargadatta Maharaj. In principe is het de bedoeling dat voor elke bijeenkomst iemand anders een opname of tekst uitkiest.
Op bijna alle avonden wordt een gedeelte van een satsang beluisterd, meestal tot de vragen beginnen. Dit verschilt per keer maar meestal maximaal een half uur luisteren en daarna ongeveer een uur stiltemeditatie. Hierna is kort de mogelijkheid iets over de eigen ervaring te zeggen, soms gebeurt dit en vaak ook niet.
Vorig jaar werden de bijeenkomsten vooral op een plek gehouden maar nadat een aantal mensen had aangegeven het prettig te vinden het op wisselende locaties te doen, wordt dat nu sinds een aantal maanden gedaan, en dat bevalt goed. Elke keer stelt iemand zijn of haar woonkamer ter beschikking voor de bijeenkomst. Meestal valt dit dan samen met het uitzoeken van een satsang voor die avond. Deze voorbereiding wordt door jean-Pierre op de website geplaatst. Het weekend van tevoren krijgen de mensen die zich daarvoor hebben opgegeven een herinneringsmail met daarin het adres van de volgende bijeenkomst.
Het aantal mensen ligt meestal ongeveer tussen de 4 en de 8. Soms zijn er nieuwe mensen die de bijeenkomst op de website hebben gevonden of mensen die vroeger in Gouda bij Douwe kwamen en die eens een kijkje komen nemen.

Bryan

Print Friendly, PDF & Email